19 февруари – ден за преклонение пред подвига и саможертвата на Васил Левски.
18 юли – Народен събор – ден на Васил Левски, посветен на рождението на Апостола

ян.. 30, 2017

19 февруари – ден за преклонение пред подвига и саможертвата на Васил Левски. В подножието на величествения Балкан всяка година на този ден карловци свеждат глава пред паметника на Апостола. 19 февруари е и патронен празник на СОУ “Васил Левски”.